30-04-2024   

Adresa:
Str. Ana Ipatescu nr.59,
Ploiesti, cod 100337

Telefon:
Centrala: (0244) 523.904
(0244) 523.905
(0244) 523.906
(0244) 523.907
(0244) 523.845

Fax:
  (0244) 596.272
SECRETARIAT:
TELEFON: (0244)523.904 int 120
FAX:        (0244)596.272
E-MAIL: spitalschuller@yahoo.com
 


 

Telefon urgenta:
  112


Telefon Verde CNAS:
  0800 800 988


Telefon Verde #COVID-2019:
  0800 800 358

E-Mail:
Trimite Mesaj spitalschuller@yahoo.com

Conducere Unitate:
Manager
Iordanescu Maria Mihaela
    


Politica de Confidentialitate - Termeni si Conditii

NOTA DE INFORMARE privind protectia datelor cu caracter personal





Servicii



• Servicii medicale furnizate de Spitalul Municipal Ploiesti

Asistenta medicala

Asistenta medicala se acorda prin furnizorii de servicii: cabinete ale medicilor de familie, cabinete ale medicilor specialisti, policlinici, spitale, servicii de ambulanta, centre medico sociale etc.
Toti acestia, persoane fizice sau institutii, pot incheia contracte de furnizare servicii cu casele judetene de asigurari de sanatate. in aceste conditii, asiguratii au dreptul la serviciile medicale ce le sunt necesare, fara sa plateasca direct, costul acestor servicii fiind achitat de catre casa de asigurari de sanatate la care asiguratul a platit contributia de asigurari de sanatate.
Astfel, pentru a nu plati serviciile medicale, asiguratii trebuie sa se adreseze numai furnizorilor care au contract cu casa de asigurari de sanatate. Pentru persoanele care nu sunt asigurate, plata serviciilor se efectueaza direct de catre acestea.
Pentru a beneficia de asistenta medicala primara, persoanele asigurate trebuie sa se inscrie pe lista unui medic de familie acreditat, aflat in relatie contractuala cu C.A.S. Prahova.
Asiguratii au dreptul sa-si aleaga medicul de familie care sa le acorde asistenta medicala primara.
Dupa 3 luni de la inscriere, asiguratii isi pot schimba medicul de familie. in acest sens, vor adresa o cerere medicului de familie la care doresc sa se inscrie, precizand numele medicului de la care pleaca. Acesta are obligatia sa transfere fisa medicala prin posta in termen de 15 zile lucratoare de la solicitare. in situatia in care asiguratul isi schimba domiciliul in alt judet, va solicita o negatie (scoatere din evidenta) casei judetene de asigurari de sanatate din vechiul judet de domiciuliu, negatie cu care se va prezenta la casa de asigurari de sanatate din noul judet.

Pachetul de servicii medicale de baza cuprinde:
- Servicii profilactice
- Servicii medicale curative
- Activitati de suport
- Activitati cuprinse in specialitatea "medicina de familie" in concordanta cu competentele obtinute.

1. Serviciile profilactice cuprind:
- urmarirea dezvoltarii fizice si psihomotorie a copilului de la externarea din maternitate pana la 18 luni - prin examene de bilant
- supravegherea gravidei (lunar, din luna a 3 - a pana in luna a 9 - a); urmarirea lehuzei la iesirea din maternitate si la 4 saptamani
- control medical anual al copiilor de la 2 la 18 ani - examen de bilant
- control medical anual al asiguratilor peste 18 ani (consultatie, recomandare pentru examene paraclinice cand exista argumente clinice de suspiciune a unei stari patologice)
- servicii de planificare familiala
- imunizari conform programului national de imunizari
- educatie medico-sanitara si consiliere pentru prevenirea si combaterea factorilor de risc cardiovascular, oncologic precum si consiliere antidrog
- controale periodice pentru afectiunile care necesita dispensarizare conform normelor stabilite de MS
- bolnav TBC nou, descoperit activ de MF, trimis si confirmat de specialist

2. Serviciile medicale curative cuprind:
- consultatie in caz de boala sau accident; se acorda pana la 2 consulatatii pe luna, cu exceptia urgentelor si a controalelor anuale sau periodice, care nu se includ in acest numar
- manevre de mica chirurgie si tratament injectabil
- prescriere de tratament medical si igienico-dietetic
- recomandare de investigatii paraclinice pentru stabilirea diagnosticului, prin bilet de trimitere, ca o consecinta a actului medical propriu
- eliberare de bilet de trimitere pentru cazurile care depasesc competenta medicului de familie, catre specialisti, fie in ambulatoriu (de preferinta), fie la spital
- luarea in evidenta a bolnavului TBC confirmat de specialist.; pentru persoanele care refuza tratamentul MF va apela la sprijinul organelor de politie si al autoritatilor publice locale
- asistenta medicala la domiciliu pentru: copii de pana la 1 an, in caz de boala sau accident, ce nu permit deplasarea la cabinetul medical; urgente medico-chirurgicale, pentru situatiile care nu permit deplasarea la cabinetul medical; asiguratii cu insuficienta motorie a trenului inferior, insuficienta cardiaca cls.IV-NIHA, bolnavi in faza terminala, cu alte afectiuni grav pentru care, la recomandarea printr-o scrisoare medicala a medicului specialist, nu este permisa deplasarea
- monitorizarea tratamentului bolnavilor cronici.

3. Serviciile medicale pentru situatile de urgenta constau in: - asistenta medicala in limita competentei si a posibilitatilor tehnice medicale; trimitere, pentru cazurile care depasesc competenta MF, catre medicul de specialitate. Asiguratii beneficiaza de aceste servicii, indiferent de medicul de familie pe lista caruia sunt inscrisi.

4. Activitatea de suport consta in eliberarea de acte medicale:
- certificat de concediu medical, certificat de deces, scutiri medicale pentru copii s.a., conform Anexei 1, Cap.I, pct.D din Normele metodologice de aplicare a Contractului-Cadru/2005.
Pachetul minimal de servicii se acorda persoanelor care nu fac dovada calitatii de asigurat si a platii contributiei la FNUASS sau nu sunt asigurate prin efectul legii. Serviciile cuprinse in acest pachet constau in:
- Servicii medicale de urgenta
- Depistare de boli cu potential endemo-epidemic
- Servicii de planificare familiala

Pachetul de servicii pentru persoanele care se asigura facultativ. [membrii misiunilor diplomatice; cetatenii straini si apatrizii temporar in tara; cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care se afla temporar in tara]
Serviciile cuprinse in acest pachet constau in:
- Servicii medicale de urgenta
- Depistare de boli cu potential endemo-epidemic
- Supravegherea gravidei
- Imunizari conform programului national de imunizari

MF acorda asistenta medicala pentru situatii de urgenta oricarei persoane care are nevoie de aceste servicii.

Asiguratii in varsta de peste 18 ani au dreptul si obligatia de a efectua un control medical anual, pentru prevenirea bolilor cu consecinte majore in ceea ce priveste morbiditatea si mortalitatea (v.Norme - pachet de baza), control care se va efectua in luna de nastere a fiecarui asigurat inscris pe lista medicului de familie. in situatia in care asiguratul nu se prezinta la control din motive obiective - pe care trebuie sa le justifice in scris - el va fi reprogramat.
Medicul de familie este prima persoana care trebuie consultata pentru a beneficia de asistenta medicala. in functie de situatie, medicul de familie poate acorda o trimitere catre medicul specialist, din ambulatoriul de specialitate, sau, direct, pentru internarea in spital.
Medicul specialist poate face unele consultatii sau analize mai amanuntite. De asemenea, daca e cazul, el poate acorda trimitere pentru internarea in spital.
Important de retinut este faptul ca majoritatea cazurilor pot fi rezolvate la nivelul medicului de familie sau la medicul specialist. Nu toate afectiunile necesita internarea in spital.
Urgentele:
Pentru situatiile de urgenta asiguratul se poate prezenta la orice medic, din orice unitate medicala, fara nici un fel de trimitere si fara nici un alt document.
Totusi, daca se poate, este recomandabil ca mai intai asiguratul sa se adreseze (direct sau telefonic) medicului familie.
in urma consultatiei, daca este cazul, medicul de familie sau medicul specialist va elibera o reteta cu medicamentele compensate sau gratuite de care asiguratul are nevoie. in unele situatii, medicul specialist, in urma unor consultatii mai amanuntite, poate prescrie reteta corespunzatoare, sau va acorda o scrisoare medicala pentru eliberarea retetei de catre medicul de familie.
Medicamentele gratuite sau compensate se pot obtine numai de la farmaciile care au contract cu casa judeteana de asigurari de sanatate.




Program vizite

CENTRU TESTARE COVID-19 - ACTIVITATE SUSPENDATA

SECTIE COVID - ACTIVITATE SUSPENDATA

Declaratie privind asumarea unei agende de integritate organizationala

Lista-medicamente-DCI

COMUNICAT

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE NOUL CORONAVIRUS (COVID-19)

Conduita Obligatorie

Certificat ISO

Certificat Acreditare

Breviar medical
Recomandari pentru un stil de viata sanatos
Ghid medical Online
Medic Hub
Consultatii Online
Alimentatie sanatoasa

• Lista Medici de
     Familie Prahova

• Casa Nationala de
     Asigurari de Sanatate

• Casa de Asigurari de
     Sanatate Prahova

• Directia de Sanatate
     Publica Prahova

• Colegiul Medicilor din
     Romania

• Scoala Nationala de
     Sanatate Publica si
     Management Sanitar

• Ministerul Sanatatii
• Centrul National de
     perfectionare in
     Domeniul Sanitar

• Sistemul de plata pe caz
     rezolvat (DRG)

• Portal dedicat
     Managerilor din Sistemul
     Medical

• Site dedicat informarii
     medicilor

• Ordinul Asistentilor
• Catalog Medicamente
• Uniunea Europeana
• Guvernul Romaniei
• Parlamentul Romaniei -
     Senat

• Parlamentul Romaniei -
     Camera Deputatilor

• Presedintia
• Monitorul Oficial


Copyright © 2014-2022 Spitalul Municipal Ploiesti